شیوع درد‌های قفسه سینه در سنین پایین‌ درباره آدم‌هایی که با اعتراض رانندگی می‌کنند | روی ترمز غر زدن بزن! آیا فرزندآوری در سن بالا خطرناک است؟ درمان تخصصی آسم مقاوم به درمان در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد اژه‌ای: مقدمات آزادی زندانیان واجدشرایط هرچه زودتر فراهم شود جذب نیروی جدید در وزارت آموزش و پرورش ثبت آثار تاریخی و طبیعی خراسان رضوی در فهرست ملی، پنج برابر شاخص‌هاست آغاز عملیات خانه‌به‌خانه ایمن‌سازی فلج اطفال در مناطق پرخطر کشور (۱۷ دی ۱۴۰۳) تشدید نظارت کارشناسان بهداشت محیط برای مراسم معنوی اعتکاف ماه رجب  رصد دیدارهای مردمی برخی ادارات در گزارش میدانی شهرآرا | سربلند میان مردم ابلاغ مصوبه تثبیت ظرفیت پزشکی و دندان‌پزشکی توسط رئیس‌جمهور ۹ خودرو لوکس خارجی قاچاق در خراسان رضوی کشف شد + ویدئو پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳) | افزایش انباشت آلاینده‌ها تا روز چهارشنبه پاداش فرهنگیان بازنشسته به زودی واریز خواهد شد ماجراجویی تنهایی در جنوب ایران؛ از جزیره کیش تا قشم ارسال اقلام دارویی از طریق پست ممنوع است مبتلایان به SMA تحت پوشش صندوق بیماران صعب‌العلاج قرار می‌گیرند درباره همایش‌هایی در مشهد که بار مشکلات را کم نمی‌کنند | همایش‌هایی برای نمایش نگاه دولت به سازمان تأمین‌اجتماعی و بازنشستگان آن، نگاه به فرزند ناتنی است آخرین وضعیت نیرو‌های غیررسمی آموزش و پرورش (۱۷ دی ۱۴۰۳) زن خیانتکار مدعی شد فیلم خیانت او کار هوش مصنوعی است حرکت امروز قطار مسافری مشهد – سرخس و بالعکس لغو شد + علت (۱۷ دی ۱۴۰۳) تأثیر منفی آلودگی هوا بر بیماری آلزایمر و سلامت مغز بررسی نقش زنان و مادران در اقتصاد خانواده  ورود سامانه بارشی به کشور طی امروز (۱۷ دی ۱۴۰۳) پوشش ۸۰ درصدی فلورایدتراپی برای سلامت دانش‌آموزان اعتبار جدید برای پرداخت معوقات پرستاران | اضافه‌کار پرستاران با فرمول جدید، از آذر ۱۴۰۳ محاسبه می‌شود حق بیمه مربوط به احتساب سوابق خدمت سربازی چگونه محاسبه می‌شود؟ تصادف در محور نیشابور- مشهد پنج مصدوم برجای گذاشت + جزئیات(۱۶ دی ۱۴۰۳) شب شعر و خاطره «پهلوان قاسم» در مشهد برگزار شد مدارس کدام شهرستان‌ها فردا (دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳) غیر حضوری است؟
سرخط خبرها

سرانه پایین درمانی در دومین کلان‌شهر ایران | قدردانی از بهورزان و مراقبان سلامت و مربیان بهورزی در مشهد

  • کد خبر: ۳۰۸۸۲۸
  • ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۹
سرانه پایین درمانی در دومین کلان‌شهر ایران | قدردانی از بهورزان و مراقبان سلامت و مربیان بهورزی در مشهد
در همایش کشوری قدردانی از بهورزان و مراقبان سلامت و مربیان بهورزی در مشهد، باز هم به موضوع کاستی‌های موجود بخش درمان این کلان‌شهر اشاره شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ همایش کشوری بهورزان، مراقبان سلامت و مربیان بهورزی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با حضور جمعی از مدیران کشوری و استانی برگزار شد. در این مراسم که رئیس جمهور کشورمان هم برای آن پیام داده بود از ۵۱۸بهورز، مراقب و مربی سلامت نمونه کشوری و هجده نفر از دانشگاه مشهد قدردانی شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه نخستین خانه بهداشت روستایی در ارومیه سال۱۳۵۵ پایه‌گذاری شد، اظهار کرد: امروز تمام روستا‌های ما خانه بهداشت دارند و هم‌اینک ۱۸هزار خانه بهداشت در کشور فعال است و ۲۹هزار بهورز در این مراکز فعالیت دارند.

سلامتی، پایه توسعه کشور است

محمدرضا ظفرقندی با اشاره به برخی آمار‌ها و شاخص‌ها گفت: ایران از نظر کاهش میزان مرگ‌ومیر مادران باردار جزو سه کشور اول دنیاست که نتیجه سال‌ها زحمت است.

وی با تأکید بر اینکه سلامتی نه‌تنها یک حق، بلکه پایه توسعه کشور است، تصریح کرد: حق اساسی مردم در هر کشوری سلامتی است و پیش‌نیاز آن بهداشت، پیشگیری و آموزش عمومی است. آموزش عمومی سلامت، مسئله‌ای است که نیاز داریم بهورزان ما بیشتر بر روی آن کار کنند.

لزوم عزم ملی و همت همگانی در موضوع جمعیت

ظفرقندی با تأکید بر اینکه در مسیر جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و پای کار آمدن تمامی دستگاه‌ها در کنار وزارت بهداشت هستیم، بیان کرد: بخش مهم مسائل مربوط به جوانی جمعیت در حوزه فرهنگ، مسکن، مسائل اجتماعی، اقتصادی و... است و البته شبکه بهورزان با توجه به اینکه ارتباط چهره به چهره با مردم دارند، در این مسیر می‌تواند نقش بسزایی ایفا کند.

وی در ادامه افزود: علاوه بر لایحه‌ای مبنی بر اضافه شدن دوره آموزش بهورزان به سوابق کاری، موضوع افزایش ضریب‌ها در حوزه بهورزی و اعمال مشوق‌ها نیز پیگیری خواهد شد. سه اصل برای موضوع جمعیت مطرح است، اصل اول، عزم ملی است. اصل دوم رویکرد علمی و شعاری و اصل سوم رویکرد سیستمی، مبتنی بر قاعده شبکه است.

لزوم توجه به مسکن بهورزان و مراقبان سلامت

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در این مراسم با بیان اینکه بهورزان بیشترین اقدامات را در حوزه سلامت انجام می‌دهند، اما کمترین خدمات را دریافت می‌کنند، گفت: بهورزان و مراقبان سلامت در روستا‌ها هستند و تشکیلاتی ندارند که بتوانند صدایشان را به گوش مسئولان برسانند. یکی از دغدغه‌هایی که چندین بار با دولت‌های قبلی نیز مطرح کردیم لایحه‌ای است که دو سال آموزشی بهورزان در سابقه کاری آنها اضافه شود.

حسینعلی شهریاری با بیان اینکه اگر می‌خواهیم پیشگیری و بهداشت را رعایت کنیم باید از خانه بهداشت شروع کنیم، اظهار کرد: این امر باید با کمک مراقبان سلامت و از پایگاه‌های بهداشتی شروع شود که متأسفانه این بخش فراموش شده است.

تناسب‌نداشتن سرانه درمانی به جمعیت در مشهد

رئیس کمیسون اصل۹۰ مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم بیان کرد: خط مقدم حوزه بهداشت درمان بهورزان هستند که در روستا‌ها زحمت می‌کشند، اما شرایط آنها و اقتصاد زندگی‌شان با آنچه سزاوار قدردانی از این عزیزان است فاصله زیادی دارد و باید در این باره فکر شود. بیشتر این افراد مستأجر هستند. در کشور به‌طور میانگین ۵۰ درصد درآمد یک فرد هزینه اجاره مسکن می‌شود، بنابراین باید کاری کنیم که این افراد در محیط کار دغدغه‌شان به‌جز سلامتی مردم چیز دیگری نباشد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نصرا... پژمانفر در ادامه به برخی کمبود‌های سرانه درمانی در مشهد اشاره کرد و گفت: اعزام بیماران از استان‌های مجاور به مشهد انجام می‌شود و افراد بسیاری در سطح کشور برای مسائل درمانی مشهد را انتخاب می‌کنند، آماری در این زمینه وجود دارد که ۳۴ درصد از تخت‌های بیمارستان امام رضا (ع) و قائم (عج) در اختیار بیماران سایر استان‌هاست.

رشد شاخص‌های بهداشتی در کشور پس از انقلاب

معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم پس از قرائت پیام رئیس جمهور به همایش کشوری قدردانی از بهورزان، مربیان و مراقبان سلامت نمونه کشور در مشهد بیان کرد: سیستم شبکه بهداشت و خانه‌های بهداشت و مراکز بهداشتی و درمانی کشور یک الگوی موفق در دنیاست. بهورزان از دل مردم و مقیم منطقه خدمت خود هستند و نوع آموزشی که می‌بینند نیز شاخص است چرا که حین آموزش در خانه‌های بهداشت کار عملی انجام می‌دهند.

علیرضا رئیسی در ادامه به پیشرفت‌های چشمگیر کشور در زمینه شاخص‌های بهداشتی بعد از انقلاب پرداخت و گفت: حدود چهل سال پیش، امید به زندگی در کشور ما کمتر از ۵۵سال بود و در حال حاضر این میزان به حدود ۷۸سال رسیده است. میزان مرگ‌ومیر نوزادان در گذشته ۱۵۰نوزاد به ازای هر ۱۰۰هزار زایمان بود و امروزه این شاخص به کمتر از عدد هشت رسیده و میزان مرگ و میر مادران باردار اکنون به عدد کمتر از ۱۸ رسیده است. همچنین کاهش مرگ و میر کودکان زیر پنج سال از دیگر موارد است. پوشش واکسیناسیون در کشورمان تقریبا نزدیک به ۱۰۰درصد است و امسال دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس به واکسیناسیون کشور اضافه شد.

فشار مضاعف به کادر درمان و نبود امکانات

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم با بیان اینکه علاوه بر جمعیت ثابت مشهد، دانشگاه علوم پزشکی به جمعیت سیال زائران و اتباع نیز خدمات می‌دهد، گفت: در مشهد روزانه حدود ۳۰۰ هزار نفر زائر در شهر مشهد اقامت دارند که از تمامی امکانات بهداشتی و درمانی بهره‌مند می‌شوند که در بعضی پیک‌ها تا پنج میلیون نفر نیز افزایش یافته است.

همچنین پس از دوران کرونا جمعیت اتباع رو به افزایش بوده است. حدود یک میلیون نفر در حوزه دانشگاه علوم پزشکی به شکل رسمی ثبت است و شاید جمعیتی حدود ۳۰۰ یا ۴۰۰ هزار نفر نیز به‌طور غیررسمی خدمات موردی دریافت می‌کنند. اگر مجموع جمعیت زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی را با توجه به این شرایط در نظر بگیریم به حدود ۷ میلیون نفر در مشهد و در استان به حدود ۱۰ میلون نفر می‌رسد، اما آیا امکانات و شرایط پاسخگو این جمعیت است؟

محمود محمدزاده شبستری افزود: سرانه سلامت در کشور ۲ میلیون و ۹۰۰هزار تومان به ازای هر نفر است که این عدد در علوم پزشکی مشهد برای جمعیت ۵ میلیون و ۴۰۰هزار نفری زیرپوشش، ۲ میلیون و ۴۰۰هزار تومان است که این ۵۰۰هزار تومان اختلاف از میانگین کشوری حدود ۵ هزار میلیارد تومان اختلاف در بودجه را ایجاد می‌کند.

کمبود واحد بهداشتی در علوم پزشکی مشهد

وی در ادامه تصریح کرد: حدود هزار و ۴۵بهورز و ۲هزار مراقب سلامت داریم. ۱۵۸واحد بهداشتی در علوم پزشکی مشهد کمبود داریم و بیشتر واحد‌های بهداشتی فعال نیز استیجاری هستند که هرساله رقم آن افزایش می‌یابد، پیشنهاد می‌شود در موضوع مولدسازی به این موضوع پرداخته شود. در اراضی زکریا که حدود ۱۲۸ هکتار زمین است مرکز بهداشتی بزرگی را در نظر گرفته‌ایم. البته در مولدسازی بیشتر تأکید بر ساختمان‌سازی و تبدیل به احسن است، اما در موضوع نیروی انسانی و تجهیزاتی که از رده خارج شده‌اند نیز پیشنهاد می‌شود بخشی به این موضوعات اختصاص یابد.

***

پیام رئیس‌جمهور به مراسم قدردانی از بهورزان، مربیان و مراقبان سلامت نمونه کشور

نظام سلامت کشور به الگویی برای منطقه و جهان تبدیل شده است

رئیس‌جمهور در پیامی به مناسبت پاسداشت روز بهورز که در همایش کشوری قدردانی از بهورزان، مربیان و مراقبان سلامت نمونه کشور در مشهد قرائت شد، گفت: امروز نظام سلامت کشور به‌ویژه در عرصه مراقبت‌های اولیه سلامت به الگویی کم‌نظیر در منطقه و جهان تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا، در پیام مسعود پزشکیان به این همایش آمده است که این دستاورد بزرگ مدیون همت و تلاش خستگی‌ناپذیر همه فعالان دلسوز این عرصه حیاتی است که با تعهد در دورترین نقاط کشور با خلوص نیت به خدمت‌رسانی مشغول هستند.

وی در پیام خود اضافه کرد: ارائه خدمات ایمن‌سازی و مراقبت از مادران باردار، کنترل بیماری‌های واگیر، ارائه آموزش‌های سلامت، انتقال دانش و تربیت نسل‌های جدید بهورزان بخش مهمی از مسئولیت‌های ارزشمند و مهم آنان است که با عشق و تعهد انجام می‌دهند. آمار‌ها گواه روشنی بر اثرگذاری بهورزان عزیز در ارتقای سلامت جامعه است.

رئیس جمهور اظهار کرد: امید به زندگی امروز در ایران افزایش درخور توجهی یافته است و شاخص‌هایی مانند کاهش مرگ‌ومیر نوزادان، کنترل بیماری‌های عفونی، کاهش نرخ عوارض بیمار‌های غیرعفونی و مزمن به لطف تلاش این عزیزان بهبود چشمگیری یافته که جای تقدیر دارد.

وی ادامه داد: اکنون برنامه‌هایی مثل پوشش همگانی سلامت، طرح پزشک خانواده می‌تواند خدمات بهداشت و مراقبت‌های اساسی سلامت را به اقصی‌نقاط کشور برساند و دسترسی میلیون‌ها نفر را به مراقبت‌های جامع و مستمر ممکن سازد. این برنامه‌ها نه‌تنها به ارتقای زندگی مردم منجر می‌شود بلکه هزینه‌های درمانی را کاهش داده و بر پایداری اجتماعی می‌افزاید.

دکتر پزشکیان اضافه کرد: دولت، قدردان همت بلند همه بهورزان است و با اتکا به ظرفیت ارزشمند آنها مصمم است شبکه سلامت کشور را به جایگاه واقعی و شایسته خود برساند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->